ДупницаНачало

Забрана за ползване на питейна вода за поливане

Със своя заповед кмета на община Дупница забрани ползването на питейна вода в населените места на Община Дупница за напояване на земеделски земи и поливане на зелени площи. При необходимост в селата с недостиг на питейна вода ще бъде въведе режимно водоснабдяване. Със същата заповед се забранява ползването на питейната вода във всички населени места в Община Дупница за промишлени нужди, миене на улици и моторни превозни средства, пране на килими, измиване на площадки.

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани, съгласно разпоредбите на Наредба за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на община Дупница. Въведеното ограничение ще важи до издаването на последваща заповед за отмяна. Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на кметовете на кметства и кметските наместници в община Дупница, както и на ,,В и К- Дупница”

Глобата при установяване на нарушението е 50 лв. Засега проблеми с водоснабдяването има в с. Крайни дол където са на 12 часов режим, но се очаква в близките дни да се възстанови нормалното водоподаване. От няколко месеца с режим са в с. Делян, заради намалял дебит на водоизточника съобщиха от ВиК Дупница.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments