НачалоСапарева Баня

Започват общинските празници в Сапарева баня

Откриването на 6-ти международен фолклорен фестивал „Мома пее, гора се люлее”, чийто домакин е Сапарева баня ще бъде днес в 10.30 часа на амфитеатър “Гейзера”. В първият ден на сцената ще излязат 31 изпълнители, във втория ден те ще бъдат повече обясниха организаторите. Участие са заявили всички читалища от община Сапарева баня, ще има и изпълнители от читалищата от Дупница и Бобов дол, както и гости от Благоевград, Петрич, Перник, Сандански и др.

Около 100 са участниците в двата фестивални дни, като те са както индивидуални, така и колективни изпълнители в песенния и танцов фолклор.

Фестивалът е с конкурсен характер, а председател на журито е проф. Костадин Динчев, фолклорист, членове са Кирил Бельов-хореограф, на народния изпълнител Кирил Костов.

С началото на фолклорни фестивал се поставя началото и на общинските празници в Сапарева баня.

В 19.30 часа на 13 август е концерта на Ивелина Колева и Здравко Мандаджиев. На 14 август в 18 часа е представянето на биографичната книга на Силвия Кацарова – “Мой сън”, срещата с нея ще бъде в информационния център. По-късно в 19.30 часа започва концерта на Силвия Кацарова и Теди Кацарова. На 15 август в 19.30 часа е концерта на местните фолклорни изпълнители, а в 20.00 часа започва концерт на Роял бенд Благоевград. Всички събития ще се проведат на амфитеатър Гейзера. През всички три дни ще има Алея на занаятите. 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments