Започват ремонтните дейности в жк Бистрица

В заседателната зала на Общински съвет в Дупница беше сключен официално договора за стартиране на мащабните инфраструктурни дейности в най-големия жилищен квартал – жк. „Бистрица“. Договорът беше подписан от кмета на община Дупница, инж. Методи Чимев и управителят на фирмата-изпълнител „Нивел строй“ Велко Руйков.

На церемонията присъстваха част от домоуправителите на блоковете. Общо над 6,2 млн лева са парите, които ще бъдат инвестирани в цялостната подмяна на водопровода, както и за изграждането на надземната инфраструктура. “Всички очакваме този проект, работихме по него 2 години“ каза при подписването на договора градоначалника.

С реализацията на този проект ще бъдат решени проблемите в най-големия и населен квартал откъм водопровод и надземна инфраструктура” коментира Велко Руйков.

Веднага след официалното сключване на договора в района на бл.2 и ул.“Жива вода“, който район също ще бъде рехабилитиран бе направена и първа копка. Водосвета за здраве и успешна работа извърши отец Георги Паликарски. Десетки жители на квартала, за да проследят първата копка.

От Община Дупница са уведомили управителят на ВиК-Дупница, че при стартиране на подмяната на водопреносната мрежа, ден по-рано на официалния си сайт да информират гражданите за спирането на водата с начален и краен час на нарушено водоподаване. Засега няма да се налага да се прави нова организация на движението.