ДупницаНачало

Започва кампанията за регламентирано изхвърляне на стари мебели и матраци

Община Дупница съвместно с две специализирани фирми започват още в края на седмицата кампания по събиране на  стари матраци и мебели.

Всеки, който иска да  изхвърли ненужните мебели и матраци, може да го направи оставяйки ги всяка неделя до контейнерите. Общината ще минава всеки понеделник сутрин да ги събира. Изключение ще бъде този понеделник, тъй като е почивен ден и ще мине във вторник. Непотребните вещи може да се оставят до всеки един контейнер, включително и до тези тип „мева“ уточниха от администрацията.

При необходимост от допълнителна информация и наличие на по-голям обем мебели и матраци, може да се свържете с отдел „Екология, чистота и временна заетост“ на телефон 0701/5 92 48.

За селата хората да потърсят информация в кметството, тъй като кметовете и кметските наместници по места са организирали самата кампания. Някъде са решили да ги събират на едно място, в други населени места пък ще се действа като в града – до контейнерите.

Отделно от това, за да се намали изхвърленото непотребно и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, общината има договореност с с фирма, която събира именно такива уреди, като след предварителна заявка те ще се събират от местата на образуване – жилищни и административни сгради. Единният телефонен телефонен номер е 0 800 14 100.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments