Започва подмяната на водопровода по улици в село Яхиново

Водосвет и първа копка сложиха началото на реконструкцията на част от водопровода в село Яхиново. Ремонтът ще обхване ул.”Ген. Гурко” и ул.“ Река Джубрена“ в участъка от ул. “Христо Ботев” до ул. „Алеко Константинов“.
Фирмата изпълнител, която ще работи е същата, която прави и подмяната на водопровода по няколко улици в село Самораново, тя ще е тази, която ще изпълнява и ремонта на улични водопроводи в село Крайници, който предстои.
Конкретно за
село Яхиново сумата за ремонта е малко над 300 000лв., а екипът с работници на фирмата ще се вмести в двумесечния срок за изпълнение, увери техническият ръководител на обекта. Близо 1 км. уличен водопровод ще бъде подменен с нов, така ще се реши проблемът с нарушеното водоподаване, чести аварии и нисък дебит за десетки домакинства в село Яхиново. За периода на работа ще има спирания на водата, за които хората ще бъдат уведомявани своевременно. Фирмата изпълнител и кметът на селото Софка Скоклева, призоваха за търпение от страна на жителите, които ще бъдат засегнати от нарушеното водоподаване докато трае водопроводната реконструкция.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments