ДупницаНачало

Започва прием на документи по Фонда за местни инициативи

Сдружения с нестопанска цел, читалища, училища могат да кандидатстват за финансиране по Фонда за местни инициативи, който беше създаден в Дупница миналата година. Сумата, която ще се отпуска е до 3 000 лв., общо в бюджета за тази година са заложени 30 000 лв. „Сумата не е голяма, но с дофинансиране могат да се реализират добри инициативи“ коментира председателя на ОбС Костадин Костадинов, който беше инициатор за създаването на Фонда. Така например в Самораново са облагородили една градинка, която хората са започнали да поддържат още преди две години, с финансиране от общината и допълнително средства от тях, сега имат едно приятно място за отдих.

От миналата година са реализирани и други проекти – Сдружение „Дупница 2000“ са закупили част от необходимите им носии, ДГ „Калина“ са монтирали помпа за поливни нужди, а ОУ „Христо Ботев“ в Самораново ще правят „зелена класна стая“, облагородени са площи в Джерман, както и няколко междублокови пространства.

Подаването на документи не е трудно и не изисква писането на сложни проекти обясни Костадинов. В заявление свободен текст се описва инициативата, посочва се и количествено-стойностна сметка, както и срок за приключване. Освен сумата, която се отпуска от община Дупница, сдружението, училището или институцията, която кандидатства също осигурява своя част финансиране.

Срокът за кандидатстване все още не е фиксиран, но най-вероятно ще бъде едномесечен обясни Костадинов.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments