ДупницаНачало

Започна подмяната на водопровод в с. Яхиново

Започнаха изкопните дейности по подмяна водопровод в село Яхиново. От фирмата, която спечели поръчката за подмяна ДЗЗД “Благоустройство Крайници 2019” вече полагат тръбите и отклоненията. Обект на подмяна е водопроводната мрежа са ул. “Генерал Гурко” и “Река Джубрена”, а стойността на инвестицията е 317 541 лв с ДДС. След ремонтът се очаква да бъде увеличено налягането на водоподаване към другите квартали на селото, където също изпитват проблеми.

Ремонтните дейности в селото трябваше да започнат още на 4 август, когато беше направена първата копка. В последствие се оказа, че фирмата няма готовност да работи в Самораново, където по рано стартираха дейностите по подмяна на части от водопровод и едновременно с това в Яхиново. След това беше обявено, че дейностите ще започнат в края на месец септември. Сега в средата на октомври те най-сетне стартират. Фирмата има 60 дни за работа.

Сумата за Яхиново е осигурена със заем от Община Дупница, като освен за там, подмяна на водопровод е предвидено и за други две села. В Самораново дейностите вече приключиха, сега се работи в Яхиново и остава третото село – Крайници. За там обаче няма информация кога ще се започне, тъй като срокът на един обект е 60 дни. Не е ясно дали фирмата ще работи паралелно или в този случай няма да успее да съчетае двете села. Припомням, че обществената поръчка за подмяна на части от водопровод в трите села беше спечелена от една и съща фирма.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments