ДупницаНачало

Заради запушени филтри на поливната система, отново опънаха маркучите на Градската градина. Днес отстраниха проблема

Ремонт за 200 000 лв., с включено изграждане на поливна система в Градската градина, въпреки това вече няколко седмици служители от общинското предприятие по озеленяване се налага да поливат отново с маркучите.

Това възмути дупничани, които не разбират защо след като е платена такава сума се налага отново да се разтягат маркучи по алеите. Освен това в различни части на градската градина има цели пожълтели и изсъхнали петна по тревата.

 

От пресцентъра на община Дупница обясниха, че е имало запушване на филтрите на поливната система. Увериха, че проблема е отстранен и системата вече работи. По два пъти в месеца ще се налага филтрите да се чистят, за да не се получават нови запушвания. Вече е обучен служител от предприятието по озеленяване, на който е вменено именно тази задача. Самата поливна система работи чрез софтуер обясниха от администрацията. Включва се вечер и работи поетапно в различните сектори на Градската градина, като на места е заложено да работи по 30 мин, на други по 1 час. Припомням, че стойността на договора беше 186 870 лева без ДДС, а сред възложените дейности бяха почистване и фрезоване на тревни площи, затревяване, засаждане на растителност – иглолистна, широколистна, широколистни храсти, декоративни треви, многогодишни цветя, включително доставка на торове и всички, свързани с това разходи, изграждане на нова поливна система, както и поддръжка в продължение на още 2 месеца след приключване на дейностите.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments