Заради липсата на нормално водоподаване жители на с. Самораново протестираха пред ВиК Дупница

Около 30 човека от с. Самораново, живеещи на ул. Марков камък протестираха пред ВиК Дупница и поискаха среща с управителя на дружеството заради липсата на нормално водоподаване в последната година. Те обясниха, че нямат вода не само в летния сезон, когато обяснението е, че се поливат градините, но нямат нормално водоподаване и в останалите сезони. „Докога ще си поливаме с канчета и ще си купуваме вода от магазина, докога ще плащаме за некачествена услуга“ питат жителите на селото. Те споделиха, че част от уредите им са изгорели, бойлери и перални не могат да работят нормално.

Бойко Ненков обясни, че са преди около 2 месеца са входирали подписка от 50 човека до кметство Самораново, до община Дупница, ВиК Дупница и РЗИ. Отговор имат само от РЗИ Кюстендил, че водата е годна за пиене, от останалите институции нямат отговори. Потърпевшите са около 100 къщи.

Хората бяха приети от управителя на ВиК Илия Илиев, който увери, че ще предприемат мерки и то в кратки срокове. По време на срещата им не стана ясно каква е причината за проблема, тъй като в долната част на улицата вода има, в горния край обаче няма. Живеещите на ул. Марков камък всъщност поставиха срок до 17 часа утре. Ако няма вода са готови на следващи протести.

Коментар