ДупницаНачало

Затварят кучешкия приют в Дупница за 6 месеца

За срок от 6 месеца, с цел изпълнение на предписание от ОДБХ за изграждане на канализационна система в обекта е затворен “Общински приют за безстопанствени кучета” – Дупница.

“Изграждането на една канализационна система включва строително-ремонтна дейност, която не може да се извърши, докато в клетките в приюта има настанени кучета. Това е нехуманно отношение и би довело до стрес и дискомфорт на същите, което е нарушение на ЗЗЖ” посочват от общинска администрация.

За периода, който обекта е спрян от експлоатация ще бъдат предприети ремонтно-възстановителни дейности на административната сграда, както и направата на нови закрити /вътрешни/ клетки на безстопанствените кучета. В писмото от ОДБХ-Кюстендил се посочва, че регистрираното към приюта Ветеринарно лечебно заведение, запазва дейността си на работа, с цел – осъществяване на ветеринарномедицински контрол на животните останали в приюта до момента. За изпълнението на “Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Дупница” са предприети действия по сключване на договор с друг регистриран по реда на чл. 137, ал.1 от ЗВД приют за безстопанствени животни допълват от администрацията. Гражданите отново могат да подават сигнали за агресивни животни на дежурния телефон в ОбА, като ще има определено лице, което ще прибере кучето, то ще бъде прегледано от ветеринарния лекар в амбулаторията и след това ще бъде насочено към приюта, с който общината е сключила договор. Служителите в общинският приют не са освободени от работа, те ще бъдат в престой, ще работи само ветеринарният лекар към Ветеринарно лечебно заведение.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments