За десети път “Празник на черешата” в Кюстендил

Община Кюстендил, съвместно с Института по земеделие – гр. Кюстендил, организира юбилейно десето издание на Празника на Черешата, който ще се състои на 24 и 25 юни.
Официалното откриване е утре от 11:00 часа на площад”Велбъжд”.По традиция на изложба-базар ще се представят перспективни сортове череши за страната и района, последвана от Конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд. Програмата за деня включва Фолклорен празник „Черешчица род родила” ,който е с начало 12:00 часа и обявяване на резултатите от конкурса.От 13.30 часа ще се проведе състезание по надяждане с череши, като за победителите са осигурени награди.
Празника ще продължи с музикален концерт от 19.30 часа на рок групата Б.Т.Р.
Начало на музикалното събитие ще поставят известният на кубната сцена DJ Ross; риалити звездата от първото издание на „Star Academy” – Клавдия Драганова и участвалия в музикалния формат “Х фактор” ,кюстендилец Кристиян Янкулов.
През втория ден на Празникът на Черешата ще има изложба-базар на череши и черешови произведения, изложение на занаятчии и производители,също и арт-работилница за деца.
Гост на празника ще бъде Иван Звездев, който ще вземе участие в Кулинарната надпревара „Череши в кухнята”,която ще се проведе от 12:00 часа в Градинката пред Община Кюстендил.