ДупницаНачало

За смяната на водомерите, за дупките след ВиК аварии и нововъведенията във ВиК

ВиК Дупница има договор с местна фирма, която да асфалтира дупките останали след ВиК аварии. До дни те трябва да започнат работа, като от дружеството изразяват готовност да възстановяват настилката в рамките на месец. Това каза новият управител на дружеството Красимира Иванова.
В момента се приканват длъжниците да подписват споразумения за разсрочено плащане на задължения. Има физически лица със задължения над 5000 лв., има и длъжници с неплатени сметки от 2019 година.
Новото ръководство на ВиК въвежда редица нововъведения, които трябва да улеснят гражданите при подаване на сигнали за аварии.
Новият управител Красимира Иванова съобщи още, че в момента се уведомяват гражданите, че трябва да сменят водомерите си, ако е изтекъл 10 годишен срок от поставянето му, като другия вариант е водомера да бъде изпратен за метрологичен контрол и след това отново монтиран, но това е по-скъпият вариант. На пломбата на всеки водомер може да проверите дали устройството е за смяна. Ако срокът не е изтекъл, то тогава нямате ангажимента да го подменяте, ако обаче е изтекъл срокът е 3 месеца.
Глобата, която се налага за водомер извън регламентирания срок е начисляването на по 5 куб.м. вода на член от семейството по служебен път.
Вече може да се заяви и монтиране на допълнително устройство за дистанционно отчитане на изразходваното количество вода. То обаче не е задължително уточни Красимира Иванова.
След встъпването й в длъжност са назначени служители, сред които двама водопроводчици, организатор работа с клиенти, счетоводител и хигиенист. Все още обаче дружеството изпитва недостиг на работници, в Бюро по труда е подадена заявка за още 4 -ма работница.
Дружеството е получило 7000 лв. помощ от държавата, като компенсация за високите сметки за ток.
На предстоящо заседание на ОбС Дупница ще бъде внесен отчета за миналата година, както и тримесечния отчет за тази година. Това, което може да се каже на този етап е, че дружеството има постъпления за месец март с 42 000 лв. повече в сравнение със същия период за миналите три години.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments