Ивайло Московски: Със забавянето на АМ „Струма“ застрашаваме ежедневно човешки животи

За да бъде изцяло завършена АМ „Струма“ трябва да си дадем сметка, че тя е обект от национално значение и че човешкият живот е по-ценен от живота, на което и да е защитено растение или животно. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на първата копка на лот 3.1 от магистралата към Гърция.

Обектът, чието строителство започна днес, е поредният пример за синхронизация и екипна работа на МТИТС, МРРБ и АПИ, отбеляза още министърът.

Министър Московски апелира всички да бъдат мъдри и отговорни при предстоящите обществени обсъждания на ОВОС за оставащите участъци от проекта.

Изграденото до момента по АМ „Струма“ нямаше изобщо да го има без последователната политика, която провеждаме и в трите кабинета на министър-председателя Бойко Борисов. Всички виждате колко бързо, лесно и удобно стана пътуването на гражданите между Гърция и България. Наше задължение като европейска държава е да не позволим забавянето на изпълнението на оставащия участък от аутобана, защото това е една от основните принципи на Европейския съюз – свободното движение на хора, стоки, капитали и услуги“, категоричен бе Московски.

Ивайло Московски подчерта готовността на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да продължи да полага максимални усилия магистралата до Кулата да стане факт.