ДупницаНачалоСпорт

Избраха най-добрите спортисти на Дупница

На тържествена церемония бяха наградени най-добрите спортисти на Дупница. В категорията мъже и жени големият победител е волейболистът на Марек Юнион Ивкони Ивайло Дамянов – бронзов медалист от Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години.

 

Призовата тройка беше допълнена от Александър Джорджев от СК „Гладиатор“, бронзов медалист от Европейското първенство до 21 години и държавен шампион, на трето място е класиран Радослав Котев от клуб по тенис на маса „Марек Дигеста“.

В топ 10 попаднаха:

Симона Йорданова – софтбол клуб „Ейнджълс“

Памела Александрова – клуб по бадминтон „Победа“

Николет Костова- СК „Гладиатор“, държавен шампион

Мишел Мартин – спортен клуб по силов трибой „Марек 13“

Методи Китанов- клуб по ловна стрелба „Слави Иванов“

Любомир Янакиев- спортен клуб по тенис на маса „Марек 76“

Александър Близнаков – футболен клуб „Марек 1915“.

 

В категория юноши и девойки СК „Патриот“ заслужено окупираха първите три места. Призът „Спортист на Дупница“ спечели Алисия Сусанина, световен шампион в Италия, Балкански шампион в Сърбия, второ място на Световната купа в Унгария, шампион на Балкан Бест файтърс в Сърбия и многократен републикански шампион.

Тройката се допълни от Сашко Николов, сребърен медалист от Световното първенство в Италия, Балкански шампион, шампион на Световната купа в Унгария, многократен републикански шампион.

Третото място е за Мартин Миладинов, сребърен медал от Световното първенство в Италия. Балкански Шампион от Сърбия, шампион на Световна купа в Унгария, първо място на Балкан Бест файтърс в Сърбия и многократен републикански шампион.

Ето и призьорите по азбучен ред в същата категория:

Янислав Янков – футболен клуб „Марек 1915“

Стефан Димитров- клуб по тенис на маса „Марек – Дигеста“

Симеон Стоичков – спортен клуб по тенис на маса „Марек 76“

Никола Несторов – спортен клуб по силов трибой „Марек 13“

Мелинда Попова- бадминтон клуб „Победа“

Йорданка Трендафилова- СК „Гладиатор“ – 3-то място на европейско първенство за кадети и държавна шампионка

Дея Милтенова – спортен клуб по тенис на маса „Марек 76“

Георги Бъчваров- волейболен клуб „Марек Юнион Ивкони“

Валери Йорданов- футболен клуб „Марек 1915“

Александра Георгиева- СК „Гладиатор“ – 5-то място на Световното първенство за девойки и 2-ро място на Европейското първенство за девойки, и държавна шампионка.

Треньор на годината в индивидуалните спортове стана Драгомир Кацаров, СК „Патриот“.

Треньор на годината в колективните спортове – Танчо Калпаков, футболен клуб „Марек 1915“, отборът записа 12 победи и заема първо място в група А на Югозападна Б група.

Отбор на годината в индивидуалните спортове – клуб по тенис на маса “Марек Дигеста”.

Отбор на годината в колективните спортове – клуб по софтбол „Ейнджълс“ – носител на Купата на България и държавен шампион.

Бяха връчени и специални награди на клуба по художествена гимнастика „Радея“, който навърши 10 години, както и на клуб по бадминтон „Победа“, който стана на 25 години.

Бяха дадени и специални награди от сдружение „Дупница Спорт“. Освен това бяха връчени и призове за особени заслуги към спорта в Дупница. Получиха ги трима младежи Кирил Милов, който спечели европейска титла в кат.до 97 кг., и сребърен медал на Световното първенство, Мартин Чекански, национален шампион на България на 2000 м.стипъчейз, шампион на България кроскънтри, подобрен национален рекорд на 2000 м. стипълчейз, вице-шампион на 1500 м., 800 м и планинско бягане, златен медал на Пазарджик рън и др. Заедно с него беше награден и Велин Дойчев колоездене.

Кметът на Дупница Методи Чимев благодари на всички спортисти за усилията, които полагат и им пожела успехи. Пожела и в тази зала да посрещне олимпийски медалист.

По време на церемонията бяха наградени над 50 млади таланти, бъдещи шампиони, които ще прославят града ни.

ТВ Запад ще излъчи пълен запис на церемонията на 23.12 от 21 часа.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments