Изграждат паметник на Васил Левски в с. Яхиново?

 

Да бъде изграден паметник на Васил Левски в с. Яхиново. Това предложение ще бъде подложено на онлайн допитване сред жителите на населеното място.

Инициативата за изграждане на паметник на Васил Левски е на кметство с. Яхиново и НЧ „Пробуда – 1939“, а целта е един от най-достойните българи да служи за пример на младото поколение. „Спряхме се на Васил Левски, защото той е обединителна фигура“ каза кмета на селото Софка Скоклева.

Идеята е обсъдена на събрание, на което обаче са присъствали малка част от жителите на селото, това води до идеята за онлайн допитване. Проучване на нагласите вече тече в социалната мрежа, на профила на читалище Яхиново под формата на въпрос „Бихте ли искали да бъде изграден паметник на Васил Левски в с. Яхиново?“ ще стане ясно какво мислят хората, които живеят или са свързани с Яхиново.

Ако идеята събере достатъчно съмишленици ще се пристъпи към събиране на средства, тъй като за изграждането на паметник ще се разчита на дарения. Те ще могат да се превеждат по сметката на читалището.

Междувременно в селото предстои голям събор, който ще се проведе на 19 август.