ДупницаНачало

Изграждат 11 повдигнати пешеходни пътеки в Дупница

11 повдигнати пешеходни пътеки се изграждат на територията на Дупница. Това съобщиха днес от пресцентъра на администрацията, въпреки, че реално някои от пешеходните пътеки вече са готови.

Целта на пътеките основно е да гарантират по-голяма безопасност за пешеходците и да намалят високите скорости, най-вече в късните часове на деня. Множество са сигналите за шофиране с високи скорости особено по правите отсечки. Най-много ще бъдат повдигнатите пътеки по ул. „Св.Иван Рилски“, където ще бъдат 5, по ул.”Венелин” се предвиждат 4, а 2 ще бъдат по се ул. “Седма рилска дивизия”, която в момента се ремонтира. Част от повдигнатите пешеходни пътеки вече са изградени и се монтират знаци. Ще бъде положена и маркировка.

Подписка са входирали живеещи по ул. „Бузлуджа“ в Дупница, с която настояват и там да бъде изградена такава пътека, тъй като се шофира с несъобразена скорост, не се спазват ограниченията, а не липсват и инциденти. От администрацията обясниха, че там ще бъдат сложена изкуствена повдигната неравност.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments