ДупницаНачало

Изтича срокът за издаване на стикери за живеещите в “синя зона”

До края на този месец изтича срокът, в който се подават заявления за издаване на стикери за паркиране на живущите в районите на “синя зона” в Дупница. Стикерът се издава за срок от една година и струва 5 лв. еднократна такса, която остава непроменена и за тази година.
Притежателите на МПС-та, които живеят в райони с платено паркиране, трябва да представят в деловодството на общината документ за собственост на МПС-то, документ, удостоверяващ собствеността на даденото жилище, платен данък за МПС и за имота, както и документ за налична “Гражданска отговорност”.
От февруари, неподалите документи ще бъдат таксувани съгласно тарифите за паркиране в “синя зона”.

При липса на свободни места за паркиране на конкретната улица или паркинг собствениците на автомобили имат право да паркират на други улици, вписани в залепения на предното стъкло на превозното средство стикер.

Стикерът се залепва на видно място в долния десен ъгъл на предното стъкло на автомобила по начин, незатрудняващ осъществяването на контрол. Незалепването на стикера по посочения начин води до налагане на санкция по общия ред. Правилата се прилагат за един автомобил на жилище.

Стикерът не дава право за паркиране на места, извън границите на улиците и паркингите, посочени в него.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments