Именуват улиците в с. Баланово?

След повече от 6 години съдебни битки желанието на хората от Баланово, улиците им да имат имена и номера е на път да се реализира. Ивайло Занев подема тази инициатива преди около 6 години и въпреки съдебните дела не се е отказал от разрешаване на проблема. Въпросът е поставен отново преди седмици, което пък е довело до свикването на общо събрание на селото. Такова се проведе и на него се събраха около 30 човека, които са категорични, че искат улиците да бъдат именувани.

Липсата на име и номер създава проблем с комуникацията на всякакво ниво от пощенско писмо до идването на Спешна помощ или пожарна.

В крайна сметка председателят на ОбС Костадин Костадинов пое ангажимент за заседанието през месец октомври да входира докладна записка за именуване на улиците, а дотогава жителите да обсъдят с кметският наместник имената на улиците.

Наред с този основен проблем жителите на селото поставиха и редица други проблеми. Сред основните се открои липсата на адекватен автобусен транспорт, съдовете за смет и основният проблем качеството на питейната вода.

Костадинов увери, че ще направи проверка на въпросите с автобусите и съдовете за смет, но по отношение на водата в селото, която доказано не е годна за пиене посочи, че са направени постъпки, но кардиналното решение на проблема струва около 7 млн.лв, които общината няма.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments