Гоце ДелчевНачалоОбщество

И през новата година продължава активната работа на ръководството на община Гоце Делчев по привличане на млади лекари, които да останат на работа в гоцеделчевската болница

И през новата година продължава активната работа на ръководството на община Гоце Делчев по привличане на млади лекари, които да останат на работа в гоцеделчевската болница. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на проекто – бюджета на общината.

От няколко години община Гоце Делчев подпомага млади лекари, на които предстои да вземат специалност. Условието е след това те да работят поне 5 години в местната болница. Първите млади специалисти, възползвали се от общинската програма, вече са на работа в здравното заведение. Болницата в Гоце Делчев обслужва 4 общини с над 65 хиляди души население. Преди 6-7 години здравното заведение се изправя пред сериозен проблем – недостиг на кадри. Така възниква идеята всяка година да се отделят общински средства, с които да се подпомагат млади лекари от региона при специализацията им, срещу ангажимента след това да работят в болницата. Към момента лекарите – специализанти, които са подпомагани по тази програма са 15.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments