ДупницаНачало

Йордан Начев от с. Бистрица изкачи връх Арарат за благотворителна кауза

 

65 годишният Йордан Начев от с. Бистрица изкачи заедно с голяма група българи – връх Арарат 5165 м. На 3 септември в 7.39 часа те развяха българския трибагреник на най-високия връх в Турция. Той се намира в Североизточна Турция, на 16 km западно от Иран и 32 km южно от Армения. Състои от Голям Арарат – с височина 5 165 m и Малък Арарат – 3 914 m. Има около 30 ледника. Представлява заснежен конус на затихнал вулкан. Според историята на това място се е спрял Ноевият ковчег след Големия потоп.

Йордан Начев тръгва на това приключение с благотворителна кауза – в подкрепа на кампанията за изграждане на терапевтичен център за деца с проблеми в развитието и комуникацията. „Всяко дете заслужава история с бъдеще“, е мотото на сдружение „Седем истории“, което стои зад идеята и което алпинистът подкрепя. Йордан е пенсиониран локомотивен машинист, запален планинар и алпинист.

Йордан Начев е вторият човек, който се включва по този начин в каузата за осигуряване на подходяща среда за деца с аутизъм. През месец юли Христо Янев изкачи връх Монблан със същата благотворителна цел.

Ако желаете и Вие да помогнете може да го направите чрез sms на 17 777 DMS SEDEM, както и да посетите сайта на “Седем истории” за повече информация.
абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments