„Кабел Сат- Запад“ възстанови голяма част от цифровите канали. РАБОТАТА ПРОДЪЛЖАВА

„Кабел Сат- Запад“ възстанови голяма част от цифровите канали в районите на Дупница и Кюстендил. Нашите екипи по места продължават да работят. Пълното възстановяване на каналите в района на Гоце Делчев също продължава, аналогов сигнал има, скоро ще има и цифрови канали. Важна техника за интернета в Неврокопско се очкава да пристигне още тази нощ. Тя ще бъде монтирана и пусната, така че абонатите да имат нормален достъп до интернет.
Тук e мястото да цитираме пресцентъра на МВР, след брифинг по-рано през деня, където абсолютно лъжливо се твърди и разпространява по всички медии,изказването на началника на отдел „Киберпрестъпления“ към ГДБОП комисар Явор Колев, че „ дейността на операторите, именно по разпространението на интернет, не е била засегната и не са били изземвани такива устройства“. Очевадно,служителите на реда не са имали никаква представа какво точно взимат.

Част от прессъобщението на МВР:

„Предмет на изземването са били само устройства, които имат отношение към разпространението на телевизионни програми. Легалната дейност на операторите, именно по разпространението на интернет, не е била засегната и не са били изземвани такива устройства. В Бургас и  Сандански са иззети сървъри, имащи отношение към мобилно приложение за разпространение на телевизионни програми.
Разбирам притесненията на гражданите, затова че са останали без тв програми, но обстоятелството, че те са излъчвани от оператори, които не са имали уредени авторски права, е престъпление по смисъла на НК. Беше необходимо да се обезпечат доказателства по наказателните производства и прекратена престъпната дейност“, добави той. Към момента няма пиратско излъчване на телевизионни програми в Сандански, Петрич, Бургас, Кърджали, Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил. В Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил се твърди, че разпространената интернет услуга е била спряна.“

Всеки потърпевш абонат на „Кабел Сат – Запад“ може да направи своя извод, като сравни официалната „информация“ публикувана на сайта на МРВ и липсата на интернет непосредствено след „акцията“ на ГД БОП.

9
Коментар

3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
най-нови стари most voted
Алекс

Защо сте ми махнали БТВ, НОВА и ХБО. До онзи ден си вървяха??? Сега какво да ви гледам – 10те порно канала, които сте наблъскали ли????

krasi

Споко ще ги оправят – малко търпение. След тая варващина трявба малко време

Стамати

Уважаема/ми Алекс..! Пускаш си онлайн БТВ и НОВА , и се наслаждаваш на реклами на хапчета за запек, против диария ,дамски превръзки с крилца и без крилца, самобръсначки за интимните ти части, някой гел скубящ косми от аспуха , и един куп дразнещи реклами/ за нормален човек/, и нямаш проблем.. Гледаш и се кефиш от оргазми…!! 🙂

Юлия

Интернет имаше след като приключи акцията до след полунощ. Дали пък умишлено не го спряхте?

Стамати

Не мисля.. че е умишлено…!!Трудно се възстановява подобно сложно оборудване..!! В момента има интернет и е доволно…!! Ефирни /аналогови/ телевизии , който иска да извади кабел на терасата и ще си гледка турски сериали..

Георги

Имам чувството ,че сте малоумни всички …. как може според вас някой да спира нета на собствената си компания ???? За да ви е гадно и да избягате като клиент от тях …. вие мислите ли въобще с тия лейки над раменете ви или не ??? Хората от кабелсат правят всичко възможно ама всичко възможно да възтановят тв и интернет всяка вечер стоят до 2 презноща и сутрин рано пак по 4 часа спът хората … а вие пишете някакви нереални коментари защо му били спряли HBO ми така да ти е гадно нз явно тука са доста СЛАБОУМНИТЕ ХОРА… Read more »

Алекс

Абе, Жоре, я обясни тогава как имаше нет след акцията, като били взели всичко, едва ли не ги ограбили. Как нета спря по нощите (това го казват и мои приятели). И защо липсват наистина хбо и бтв? Е, как защо, защото сме плащали на някой, който си е прибирал парите в джоба и си е траел за правата. С това “кабел запад са номер 1” просто избиваш рибата – кой ще си хвали така някакъв доставчик, който хората извън ЮЗ България не са и чували. Все едно аз да се провикна “Каспичан Оптик” е най-великия оператор – с вас съм… Read more »

Интернет

Интернета спря, защото иззеха две важни сървърни машини в Дупница, които отговаряха за администрирането на модеми и оптични устройства.Тоест всеки, който си рестартира модема, повече няма интернет. В полунощ има DHCP lease, който минава през всички модеми и подновява IP адресите им. Тогава всички абонати в Дупница и Кюстендил прекъснаха. На кабелен и оптичен интернет.В Гоце Делчев иззеха цялата техника за интернета като оставиха главна станция буквално само на плочки. Дори разклонителите са взели…..

Стамати

Ехо…, Алекс..!! За да пишеш подобни простотии, някой да ги прочете и да си каже мнението.., според теб липсва интернет..!??? Ти от терасата ли наговори тези простотии в мрежата , или ползва наличния сигнал…!??! Интернет и се различава от кабелната телевизия по това че когато ти си собственик и интернет доставчик, няма проблем да предоставяш услугата..!! Кога то ти предлагаш сигнал на друг доставчик като БТВ, НОВА и прочее.. какво ще предоставиш.., като нямаш сигнал от тях..!??