ДупницаНачало

Кампания “висящо” добро стартира в Дупница

В Дупница стартира коледната кампания организирана от Сдружение „близо ДО ТЕБ“. По примера на „висящо кафе“, което завладя Европа преди години, сега в Дупница стартира „висящо добро“. Тук обаче идеята придобива малко по мащабен вид, като кампанията е за хранителни продукти. За да бъде по уютна и спокойна предстоящата Коледа за хората с ниски доходи от Сдружението ще предплатят продукти в няколко магазина, като магазините ще бъдат обозначени с логото на кампанията и сдружението. Организаторите се надяват в каузата да се включат и граждани, които да купят и оставят в специална кошница пакетирани продукти, които след това нуждаещите се хора ще могат да вземат. От Сдружението ще поканят хора от социалните институции в града да посетят магазина и да вземат необходимите им продукти, като първоначално подпомогнати от кампанията ще бъдат потребителите на три центъра в града.

Всеки може да дари средства за кампанията на банковата сметка на сдружението, като с постъпилите средства ще бъдат закупувани продукти, така, че кампанията да не спира и да не е само по Коледа.

IBAN: BG13FINV91501017658126

SWIFT: FINVBGSF

титуляр: Сдружение “близо ДО ТЕБ”

Освен това в магазините ще има дарителски кутии с логото на кампанията, там също може да дарите, като парите ще бъдат използвани за същата кампания.

В социалната мрежа, в специална страница на сдружение „близо ДО ТЕБ“ ще бъдат публикувани всички обекти, които стават посланици на доброто. В процес на изработка е и сайт на Сдружението. Освен хранителни магазини досега партньорство са заявили и две аптеки. Първата от тях е на ул. „Св. Иван Рилски“, 86. От Сдружението призовават повече обекти да се включат в инициативата, надяват се и на отклика на дупничани, за да зарадват своите съграждани, за да продължи доброто.

До момента „висящо добро“ стартира в хранителни магазини на ул. „Св. Георги“, 37 и ул. „Николаевска“ в Дупница, както и в хранителния магазин на центъра на с. Крайници, от утре в кампанията се включва и голяма верига с три магазина в Дупница – в Горна махала, ЦГЧ и жк „Бистрица“.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments