„Каузата Дупница – областен център“

11-тата книга на Радослав Радославов „Каузата Дупница-областен център“ събира много документи свързани със събитията от 1998 година и проведения референдум за административна самостоятелност на Дупница от Кюстендил, като областен център.

Радославов посочи, че има документи и информация, които не са известни на широката общественост. Много неща 22 години след тези събития не са известни на хората, а те участваха активно в проведения референдум през 1998 година, когато са гласували 32 000 човека, липсва достатъчно информация и за внесения законо-проект за Дупнишка област, написан от Радослав Радославов, внесен от Драгомир Шопов, в качеството му народен представител. Част от тези документи вече може да прочетете на страниците на новата книга. Тя е в 4 части – документална, публицистична, аналитична и концептуална.

В аналитичната част критикувам сегашния модел, а в концептуалната предлагам нов модел на административно-териториално устройство на страната, уголемяване на общините, намаляване на техния брой, реформа на така наречените райони за планиране. Мисля, че ще дойде това време и тогава Дупница, която е пропуснала своя момент на два пъти през 1958 година и 1998 година, този път трябва да вземе поуки от предишните неуспешни опити и да достигне до едно достойно място и да постигне своята административна самостоятелност“ посочи Радославов. В книгата са описани и хората, които са участвали в събитията от преди 22 години.

Книгата, той е подготвял половин година. „Написах книгата, за да остане спомен за това поколение“ сподели Радославов. На представянето й присъстваха малко граждани заради въведените противоепидемични мерки.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments