Кметът на Дупница се срещна със Световният шампион по таекуондо за кадети

Първият и единствен досега в историята на българското таекуондо-олимпийска версия световен шампион Александър Джорджев гостува с треньора си Христо Михалчев на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. Само преди 10-ина дни, състезателят на “Гладиатор” стана номер 1 на Планетата на най-големия форум в Египет. Успехът му е с още по-голяма стойност, не само, защото България досега никога не е имала световен шампион, а и поради начина, който бе спечелено отличието. Още в първата среща, ръката на ученикът от ПГ “Христо Ботев” бе счупена и до края той игра по този начин.

От спечелването на европейската титла миналата година досега Джорджев няма загубен мач, равносметката е 30 спечелени мача.

Следващата седмица Джорджев ще свали гипса от ръката си и веднага започва рехабилитация, тъй като му предстоят още състезания, както на него така и на други състезатели от „Гладиатор“, които са част от националния отбор в различните възрастови групи. Европейското първенство за кадети ще бъде в Будапеща, там ще участват 6 състезателя от дупнишкият отбор, първенството за мъже ще се проведе в Беларус, като там ще участва Митко Джорджев, предстои преборването за участие в Европейското за юноши и девойки. Теодор Георгиев, който е сред изявените състезатели вече се ориентира към треньорска дейност.

Мечтата на Александър Джорджев е олимпийско злато. Младежът тази година ще е ученик в ПГ „Христо Ботев“, хуманитарен профил, завършил е основното си образование с отличен 5,94.

“С чиста съвест мога да кажа едно. Сашо, ти си пример за подражание и еталон за младите. Отличник в училище, успешен в спорта, дано повече млади хора последват твоя пример. Горд съм, че си наше момче на Дупница. Слушай треньора си. Ицо вече се е доказал и ще се радвам на Олимпиадата да видя и българския флаг над стълбичката, на която да си ти”, обърна се към двамата инж. Чимев.
По установена традиция, той дари двамата с икони на закрилника на Дупница Св. Иван Рилски. “Успехът ти е изключителен и затова ще ти осигурим от името на Община Дупница и финансово стимулиране”
коментира кметът.