ДупницаНачало

Кметът Чимев на среща с областния управител и директора на Областно пътно управление

Среща с областния управител инж.Александър Пандурски и Юлия Божилова- директор на Областно пътно управление, проведе в кабинета си кметът на община Дупница инж.Методи Чимев. Поканата от кмета бе във връзка с няколко сериозни проблеми и сигнали. “Имах няколко сигнали за сериозен проблем на кръстовището при кв.Ценеви, където е пътят за Кюстендил. Участъкът е много натоварен, опасен за пешеходците и с голям брой ПТП-та. Коментирахме варианти като поставянето на пешеходна светофарна уредба, напречна релефна шумна маркировка и пешеходни пътеки. Ще има съвместна среща на Комисията по безопасност с представител на Областно пътно на място, за да се прецени и избере най-удачният вариант, като очаквам до средата на другата седмица да имам конкретния вариант”, обясни инж.Чимев.
Ще бъдат взети мерки и по ул. “Саморанска” в Дупница в района около КАТ, където също е много интензивно движението, както и с много пешеходци. Съвместната комисия ще бъде на място да прецени какви предпазни действия да бъдат предприети. “От г-жа Божилова получих уверение, че бъде възстановена маркировката от Дяково до Крайни дол по Е-79. По темата с лошото състояние на тунела, очакваме скоро време да има резултат, тъй като върви обществена поръчка. Надявам се да приключи скоро и да се премине към същинските дейности. Поисках да бъда информиран за решенията по всички сигнали и действията които ще се предприемат”, допълни инж.Чимев.
Предоставени са на Областно пътно информация за наклонени улични стълбове в обхвата на републиканската мрежа, както и други сигнали, подавани в Общината, но от компетенцията на Областно пътно управление.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments