Книга вместо цвете за 15 септември

СЕУ„Св. Паисий Хилендарски“ Дупница се включва в националната инициатива на асоциация „Българска книга“ – „Купи книга, дари я на своето училище“.

Идеята е на 15 септември цветята да бъдат заменени с книга. „Това, освен, че ще обогати библиотеката намалява риска в тази епидемиологична обстановка“ каза директора на училището Виолета Инкьова.

В учебното заведение – ръководство, учители, ученици и родители вярват, че любовта към книгите се възпитава от най-крехка възраст. Именно затова и в Стратегията на училището е заложена идеята за развиване и обогатяване на библиотечния фонд и стимулиране на учениците да четат. В СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ част от учителите по български език и литература прилагат метода „образователен театър, сформирани са групи по интереси – театър на испански и театър на английски език, които ежегодно участват е национални и международни театрални конкурси.  Училището провежда редица инициативи посветени на четенето, грамотността и книгите. Тази година ще бъде нетипична за българските училища и ще бъде нужда голяма дисциплина, за да се спазват мерките, които предстои да бъдат разписани. Училището се подготвя за присъствена учебна година, а заниманията на живо са липсвали както на учителите, така и на децата сподели още Инкьова. Още вижте във видеото:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments