Кой колко е говорил в ОбС – Дупница през 2020 година

Общински съветници от различни политически партии в ОбС Дупница не са се изказали нито веднъж през 2020 година. Това показа справка в ОбС за броя изказвания.

Оказва се, че пред микрофона или с писмени изказвания заради неприсъствените сесии в пълно мълчание са Георги Наумов, Димитър Крекманов и Мария Соколова от ГЕРБ, Александър Анин от БСП, Венелин Иванов и Павел Коларски от БДЦ, Иван Танев от Глас Народен, Венелин Коларов и Емилия Кузманова от СДС.

С най-много изказвания без изненада отново е председателя на ОбС Костадин Костадинов с 28. 21 пъти се е изказал Вергил Кацов, 13 – Първан Дангов, колегата му Валентина Караганова е с 12, а Пламен Соколов с 11, 10 изказвания е направил Георги Красимиров Градевски. Всички останали съветници имат по-малко от 10 изказвания.

Няма как да знаем дали това се дължи на липсата на достатъчно присъствени заседания или липсата на коментар по докланите дебатирани в зала.

Заради епидемичната обстановка от 11 сесии, 4 са неприсъствени през април, май, ноември и декември, през август са в почивка. На неприсъствените сесии обаче също имаха възможност за писмени изказвания.

През миналата година са проведени 1 извънредна сесия за промяна на Правилника за работа на ОбС и 1 тържествената на 19 октомври.

5 1 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments