Гоце ДелчевКултураНачалоОбщество

Коледните ботушчета на Джехан

Настроение и красота за всеки дом носят изработените от трудолюбивите ръце на Джехан ботушчета. Жената се надява с ръчния си труд да допълни семейния бюджет и така да успява да плаща сметки и лекарства.

Красиви коледни ботушчета плете Джехан Найме от бургаското село Манолич. “Подходящи са за украса на коледната елха или за подарък на близък човек”, разказва тя пред stz24.com

Докато при някои това е хоби, при Джехан не е точно така. Тя се надява с ръчния труд да допълни семейния бюджет и така да успява да плаща сметки и лекарства. Не работи заради здравословни проблеми. След решение на ТЕЛК получава пенсия от 255 лв. С намалена работоспособност е. Има сърдечна недостатъчност, диабет и други заболявания, заради които през последните години се е стигнало и до оперативна намеса. Днес се налага да се грижи и за съпруга си, който пък е с диагноза БАР (Биполярно афективно разстройство). Коледните ботушчета са глътка надежда за допълване на месечния бюджет на семейството. Те са с типичните коледни цветове – бяло, червено и зелено. Украсени са с елени, снежни човеци и други популярни символи на един от най-красивите празници. Пухкавите като снежинки плетива създават много настроение. Има вариант върху тях да се изпише името на любим човек, обяснява още Джехан. Предлага ги на цената от 3,50 лв, ако са без име и от 4 лв с име. “Състоянието ми не позволява да ходя на работа, затова изработвам всичко това за вас, за да си помогна”, казва още сръчната майсторка. В своята фейсбук страница Джехан показва, че изработва и красиви коледни късметчета на цена 1.50 лв.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments