ДупницаНачало

Крайни дол на воден режим, още две села са пред въвеждане

Крайни дол е на воден режим до 20 юли, като режима е от 8 часа до 20 часа. От ВиК обясниха, че причина за мярката е прекомерното ползване на питейна вода за поливане. Пред въвеждане на режим са още две села Тополница и Блатино. Там засега няма да се въвежда режим, но предвид горещите дни, които идват, ако не се намали ползването на питейна вода за други нужди има реална опасност и там да се въведе режим.

Ползването на питейна вода в населените места на Община Дупница за напояване на земеделски земи и поливане на зелени площи е забранена със заповед на кмета на общината. При необходимост в селата с недостиг на питейна вода ще бъде въведе режимно водоснабдяване.

Ползването на питейната вода във всички населени места в Община Дупница за промишлени нужди, миене на улици и моторни превозни средства, пране на килими, измиване на площадки също е забранено. Нарушителите на заповедта да бъдат санкционирани, съгласно разпоредбите на Наредба за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на община Дупница.

Въведеното ограничение ще важи до издаването на последваща заповед за отмяна.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложено на кметовете на кметства и кметските наместници в община Дупница, както и на ,,В и К- Дупница” ЕООД- гр.Дупница.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments