Кюстендилецът Андрей Тодоров стана вицешампион на отборно кумите на Балканското първенство по карате

Състезателят на КК”Шурикен” ,Андрей Тодоров се класира на 2 място в отборното кумите при кадетите на Балканското първенство по карате в Херцег Нови,Черна Гора. До финала отборът на Андрей победи отборите на Албания, Словения и Косово ,а във финала загуби драматично от отбора на Турция с 3-2 победи. Въпреки загубата на финала, това е голям успех за Българския отбор, които спечели общо 5 сребърни и 2 бронзови медала.В индивидуалната надпревара Андрей Тодоров зае 9 място на кумите,в категория -63кг при кадетите.
Още двама състезатели на КК”Шурикен” бяха част националния отбор на България.Виктория Венкова в категория +54кг при кадетите не успя да покаже на какво е способна и отпадна рано в състезанието.
Велизар Колешански при -84килограмовите до 21г в индивидуалните среши стартира с 2 победи ,но на 1/4 претърпя загуба от представител на домакините.Колешански игра и в отборното кумите,където българския отбор загуби в мача за 3-тото място от Косово.
На 18-то Балканско Първенство по карате за кадети, юниори, младежи и девойки до 21години,участваха 741 състезатели от 11 държави .
Българския национален отбор продължава с усилени тренировки подготовката си за Европейското първенство в Сочи,Русия,което ще се проведе в началото на 2018 година.