ДупницаНачало

“Кюстендилска вода” ЕООД готови със споразумението с ВиК Дупница

От 1 април „Кюстендилска вода“ ЕООД вече ще бъде водният оператор, който ще оперира на територията на община Дупница. С това влиза и новата цена на водата от 3,71 лв. 10-тина дни преди това вече е готово рамковото споразумение между „Кюстендилска вода“ ЕООД и ВиК Дупница.

Съгласно него настоящия оператор се задължава да прекрати всички индивидуални договори, считано от 31 март. Същият се задължава да оказва съдействие на бъдещия оператор в процеса на сключване на нови индивидуални договори.

Настоящият ВиК оператор ще фактурира количествата изразходвана вода от датата на последния отчет на водомера до 31 март, а след това фактурирането поема новият оператор.

В споразумението изрично е посочено, че ако не следва друго по силата на закона, или не е уговорено изрично между страните по надлежния ред, никакви вземания и дългове на настоящия ВиК оператор не се поемат от бъдещия ВиК оператор. Освен това настоящият ВиК оператор трябва да погаси всички задълженията за трудови възнаграждения и др. плащания към работниците и служителите си към 31.03.2024 г.

Насрочена е работна среща на ОбС Дупница, за да бъде обсъден документа. Той може да бъде променян и допълнен от съветниците.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments