Кюстендилският КК”Шурикен” триумфира на Ippon Cup в Сърбия

Състезателите на кюстендилският КК“Шурикен” триумфираха на Международния турнир “Ипон къп”.Каратеките от Кюстендил завоюваха 25 златни, 8 сребърни, 11 бронзови медала и спечелиха първото място в крайното комплексното класиране.В надпреварата,провела се в гр. Лесковац, Сърбия,участваха три държави – България, Сърбия и Македония, с над 400 състезатели от 30 клуба.Изключително силно за кюстендилския клуб при момчетата се представиха Марио Иванов и Георги Матуски ,които спечелиха златни медали в дисциплините ката и кумите,както и първите места в отборната надпревара на ката.При момичетата три първи места на ката ,кумите и отборно ката,завоюва Мария Милошева.На турнира “Ипон къп” ,кюстендилския “Шурикен” участва с 27 състезатели,като за някои деца това беше първото им състезание.
От треньорското ръковотство изразиха задоволство от представянето на каратеките,които успяха да покажат уменията си на международното татами.
Следващото състезание за КК”Шурикен” е на 25 ноември,когато в Стара Загора ще се проведе Националното първенство за 14-20 годишни.