Кюстендилски ученици с изложба посветена на Древногръцката митология

 

Кюстендилски ученици участваха в инициативата „Маратон на четенето“.Възпитаници от 5а клас на ОУ „Даскал Димитрий“ подредиха изложба,посветена на герои от Древногръцката митология.
Изложбата е подредена в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека.Експозицията съдържа изображения и илюстрации по разкази за древногръцките митове и легенди.С картините си учениците правят аналогия и асоциация с маратона в Олимпийските игри,които са основани от древните гърци.Книгите,посветени на древногръцките митове и легенди са любими на Денислав и Василена.
При рисуването на картините си,двамата черпят вдъхновение от историите за главния бог в гръчката митология Зевс и бога на морето Посейдон.
Проявата на учениците от ОУ“Паисий Хилендарски“ е посветена също така на Международния ден на детската книга и изкуствата за деца,както и на Международния ден на книгата и авторското право.През дните на Маратона на четенето от 2 до 23 април учениците в Кюстендил участват в множество срещи,четения,драматизации,конкурси и изложби.