Кюстендил бе домакин на шестия кръг от Републиканския шампионат по картинг

Над 20 състезатели стартираха по 1045-метровото трасе на писта “Пауталия” в шестия кръг от Републиканския шампионат по картинг на България.Надпреварата се проведе само в класовете Мини БГ и Мини, а състезания в класовете Ротакс Макс и KZ2 не се състояха, поради липса на пилоти.
Никола Досев стана шампион в Мини БГ.Той завърши 2-и, 3-и, 5-и и отново 3-и в проведените 4 състезания и преди финалния кръг на 29 септември пак в Кюстендил е недостижим с аванс от 110 точки пред Юлиан Димитров. Всички победи в този кръг взе Данислав Арсов, който със спечелените 100 т. излезе на 4-а позиция,а трети е Слави Минков.
В клас Мини две победи постигна Димитър Иванов и преди последните 2 състезания се доближи на 30 точки от Александър Михайлов. Последният записа 2 втори места в Кюстендил. Два пъти на 3- то място финишира Мариян Бондиков, с което излезе на 3-та позиция в шампионата.
В останалите два класа – Ротакс Макс и KZ2 титлите се решиха, след като нито един пилот не участва и съответно никой не взе точки. Така първенец в клас Ротокс Макс е Любимир Гърков, а в клас KZ2 победител е Юлиан Серафимов.