Бобов ДолДупницаНачало

„Лишаване от свобода“ за длъжностно присвояване от работник в барче на Затвор – Бобов дол

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, при първоначален „строг“ режим на подсъдим за длъжностно присвояване. Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, в състав с двама съдебни заседатели одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата. Имуществените щети, в размер на над 6 хил. лв. са възстановени изцяло.

Подсъдимият Димитър И. / на 52 г., от гр. Дупница, осъждан / се признава за виновен в това, че за периода от 03.01.2019 г. до 04.07.2019 г. в затвора в гр. Бобов дол, в качеството му на длъжностно лице, като „Търговски работник“ в „Служебно барче“ към Затвор – Бобов дол, е присвоил чужди пари в размер на 3 378,45 лв., които не е отчел в касата на предприятието, но за които е издал касови бонове (бележки от касовия апарат), удостоверяващи обстоятелството, че сумата е получил в брой на касата и стоки в размер на 2 687,98 лв., които са му били доставени и той се е задължил да ги опазва и да носи материална отговорност за тях, но не ги е представил като наличност при извършената проверка на „Служебното барче“ и не е дал никакво обяснение, какво е направил с тях. Всичко, общо в размер на 6 066,43 лв. и тези вещи (пари и стоки) са му били поверени в това му качество / на „търговски работник“/ да ги пази и управлява, и деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 2, във вр. с чл. 201, във вр. с чл. 29, ал. 1, б “б“ от НК.

Подсъдимият е осъден да плати и разноските по делото за направените съдебно- счетоводни експертизи, в общ размер на 1 055,90 лв.

Районен съд – Дупница прекратява наказателното производство по делото. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments