ДупницаНачало

„Лишаване от свобода“ за срок от 2 години на подсъдим за кражба, в условията на опасен рецидив

Районен съд – Дупница одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в отнемане на чужди движими вещи от магазин, при условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият Л. Д. /на 41 г., от гр. Дупница, осъждан /, който е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по досъдебно производство на Окръжна прокуратура за грабеж на мобилен телефон в края на 2022 г., се признава за виновен, за това, че на 03.09.2022 година /около 19,30 часа/ в град Дупница, от магазин хранителни стоки, в близост до храм „Св. Георги“ противозаконно е отнел чужди движими вещи на стойност 44,08 лева, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията опасен рецидив.

Наложено на подсъдимия Л. Д. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години да се изтърпи при първоначален „строг“ режим, определи съдът. Имуществените вреди от горното престъпление са възстановени.

Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments