ДупницаНачало

„Лишаване от свобода“ на обвиняем за грабеж, закана за убийство и лека телесна повреда, в условията домашно насилие

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, по отношение на 49- годишен дупничанин, който се призна за виновен за грабеж, закани за убийство и нанасяне на лека телесна повреда, в условията на домашно насилие. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница и защитата.

Б. Б. се признава за виновен в това, че на 17.06.2023г. в град Дупница, на спирката на градския транспорт в ж.к. „Бистрица“ е отнел чужди движими вещи, а именно: мобилен телефон, кожено дамско портмоне (ведно с намиращите се в него лична карта на името на пострадалата, картонче с партида за ел. енергия и бележка от Община Дупница за платен наем) на стойност 10 лева и сумата от 200 лева, или чужди движими вещи на обща стойност 500 лева от владението на пострадалата от град Дупница с намерение противозаконно да ги присвои, като за това е употребена сила (нанесъл й е удари с юмруци и ритници по цялото тяло, с което й е причинил мекотъканна контузия на главата, повърхностна контузия в основата на шията, охлузвания по кожата на гърба, кръвонасядания по кожата – престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Б. Б. се признава за виновен и в това, че се е заканил с убийство на пострадалата и двете й дъщери, както и, че й е причинил лека телесна повреда, като същата е извършена в условията на проявено, в периода от 15.02.2023г. до 05.06.2023г., домашно насилие. Подсъдимият е бил във фактическо съпружеско съжителство за период от седем години с пострадалата, което е приключило през есента на 2022г.

РС – Дупница потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до обработване на споразумението и привеждане в изпълнение на наложеното му ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments