„Магазинче на възможностите“ отвори врати в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Вдъхновени от най-милия продавач на надежда – Джани Родари и неговото гениално стихотворение, което е любимо (смело можем да кажем) на всички българи, двамата психолози в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Валентин Атанасов и Мария Калинова, решават и правят подобно магазинче, но на възможностите. Общата разработка на психолозите има за цел да отключи девет основни интелигентности у участниците в това предизвикателно начинание. Новата и оригинална инициатива, Валентин и Мария казват, че се е родила неочаквано в един техен разговор – какво да направят, което не се е правело до сега в нито едно училище!? След като им идва идеята, веднага и на един дъх я описват. Правят флаер и създават организация да я разпространят сред учениците от шести и седми клас. На всички били раздадени листовки, които имала специална част, която след като се попълни е трябвало да откъснат и пуснат в специална кутия.

Срещите в магазинчето на възможностите ще бъдат месечни, като първата от общо деветте се проведе на 11.11.2020г. Възможно е те да протичат и онлайн. За всяка среща учениците ще имат предизвикателства, с които ще се справят. Те ще се състоят предимно от игри и дискусии, с минимална теория от страна на менторите, като по този начин учениците ще обменят личен опит, идеи и ще достигат до важни открития.

За включване в единственото по рода си „Магазинче на възможностите“ е било поставено само едно единствено условие – включващите се в него да вярват, че всичко е възможно.

0 0 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments