Бобов ДолДупницаНачалоСапарева Баня

Мерки в училищата след връщане от грипната ваканция

С възстановяване на учебните занятия са въведени и редица мерки в училищата. Предприети са всички мерки за дезинфектиране в училищата в условията на разпространение на грипни заболявания, включително осигуряване на топла вода за измиване на ръцете, достатъчно количество течен сапун, дезинфектанти за ръце на определени места в училището, дезинфектанти за почистване на ученическите маси, подовите повърхности и санитарни помещения, които са ефективни по отношение на вирусите. Медицинската сестра ще проведе инструктаж във всеки клас за осъществяване на хигиената на ръцете. Всеки учебен час ще започва с указания за спазване на личната хигиена и действия в режим на повишена заболеваемост от грипни и остри респираторни заболявания, и най-вече КОВИД19. От училищата ще търсят информация за причината за всяко едно отсъствие на учениците за съответния ден.

Директорът на СУ “Христо Ботев”, гр. Сапарева баня издаде заповед, с която забрани достъпа на външни лица в училището. Забраната важи до второ нареждане.
Комуникацията между родителите, класните ръководители и учителите да се осъществява по телефона.
Комуникацията между родителите и ръководството на училището да се осъществява по телефона.
При необходимост от входиране на кореспонденция, то писменият документ се предава на охранителя. След завеждане във входящата поща на училището подателят ще бъде уведомен за входящия номер на оставените от него контакти.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments