Микробус се преобърна на „Самоковско шосе“ край Дупница

Микробус се преобърна на „Самоковско шосе“ в близост до разклона за дупнишкото село Крайници. Пътя сутринта бе заснежен и хлъзгав от снега,  който валя през изминалата нощ. При транспортния инцидент няма пострадали, нанесени са материални щети. Пътни полицаи санкционираха водача на превозното средство,  заради причинения транспортен инцидент. Движение с несъобразена скорост е вероятната причина за произшествието.

4 са регистрираните леки ПТП в Дупница на 22 март,  показва статистиката.Голяма част от шофьорите решиха,  че зимата свършила и смениха зимните гуми с летни, което е сред основните предпоставки за възникването на транспортни инциденти. От службите на КАТ „Пътна полиция“ апелират  към водачите,  да не бързат със смяната на гумите, тъй като риска от инциденти се увеличава при зимна обстановка.

От полицията напомнят на водачите   да се движат с правилно подбрана скорост,  спрямо пътната обстановка.

Междувременно  докато не бъде пусната в експлоатация светофарната уредба на кръстовището при Наковия мост в Дупница ще има регулировчик. Пътен полицай ще регулира движението в пиковите часове когато движението е най натоварено.

Мярката  е   превантивна, с  цел   да се избегнат евентуални пътни инциденти с пешеходци.

Коментар