Гоце ДелчевНачалоОбщество

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. в размер до 10 000 000 лв

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. в размер до 10 000 000 лв. Средствата са за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

През тази календарна година в България предстои да бъдат подменени 2 249 711 лични документи. От тях 996 257 лични карти, 630 666 паспорта и 622 788 свидетелства за управление на моторно превозно средство. От вътрешното министерство е създадена необходимата организация за обслужване на гражданите предвид очаквания голям брой хора, които ще се редят на гишетата за изтичане на личните им документи през тази година. За това се въвеждат промени, които да улеснят хората, като например промяна в нормативната уредба с цел да се облекчи административната тежест. По големите населени места вече се изпращат мобилни екипи, които на място да обслужват населението. В паспортна служба в Гоце Делчев допълнително временно са назначени още двама служители, които по – бързо да обслужват населението на четирите общини. Отворено е и ново гише на което се връчват готовите лични документи и това значително намалява опашките пред службата и улеснява гражданите.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments