Министър Красимир Вълчев идва в Дупница в петък

По инициатива на народния представител Ивайло Константинов и кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев ще се проведе регионална среща-дискусия по актуални въпроси в сферата на образованието. Специално участие в нея ще вземе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Събитието ще премине под наслов „Възможности за реализация на младите хора в община Дупница”.

Дискусионният форум ще се проведе този петък, на 3 ноември 2017 г. от 12:30 ч. в Заседателната зала на Община Дупница. В срещата участие ще вземат директори на училища от общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, проф. Лалко Дулевски – председател на ИСС, ученици, учители, представители на местния бизнес, НПО и  експерти.

Целта на дискусионния форум е местната власт, в диалог със завършващи ученици от средните училища в Дупница, да представи визията за развитието на общината и на тази база да бъдат дискутирани нагласите за професионална реализация. “Имаме някои идеи, дори сме направили известни постъпки в определена посока и на тази среща с министъра се надяваме да имаме повече яснота” коментира кмета Методи Чимев. Той допълни, че е да се чуе мнението на самите ученици, които са в системата и най-добре могат да разкрият пропуските, да предложат свои виждания и изтъкнат недостатъци. Ще обърне внимание на възможностите за реализация след завършване на образованието им.