ДупницаНачало

(Видео) Мирен протест в Дупница срещу Ковид мерките и “зеления сертификат”

Дупнишките барикади отново се оказа мястото, което събра дупничани и хора от региона на протест. Този път срещу ковид мерките и по конкретно въвеждането на „зелен сертификат“. Еднакви условия за всички това искат ресторантьори, хотелиери, собственици на фитнес зали и детски центрове, търговци. Те не виждат логика в действията на служебното правителство да ограничи посещенията в заведения, зали или обекти над 300 кв.м., но да няма проблем да се качиш в градския транспорт например без сертификат.

Само за няколко дни драстично е паднал оборота на заведенията в центъра и те работят благодарение на хубавото време и масите отвън. Въпреки, че персонала на повечето е ваксиниран, посетителите не са. На ръба на оцеляването са оставени различни браншове, тъй като не само, че не могат да работят, но липсва и подпомагане от държавата както по време на затварянето и мерките преди година.

Такива протести се проведоха в голяма част от градовете в страната.

абониране
Notify of
1 Comment
стари
най-нови most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Дупничанин
2 years ago

Двадесет души -кръчмари,и търгаши,смучещи кръвта на дупничани от години,със баснословните си цени,НЕ са Дупница.На ви сега,и Мунчо кРадеф,на ви ИТН,на ви Славе…