Млади художници на среща при кмета на община Дупница

Децата от Арт ателие „Дон Кези“, които преди няколко дни получиха световно признание за таланта си се срещнаха с кмета на Дупница, инж. Методи Чимев.

Катрин Младенова, която спечели първо място, както и останалите дипломанти Елена Кацарска, Йоанна Бицова и Даяна Христова се срещнаха с кмета на община Дупница по негова покана. Момичетата и тяхната ръководителка Елена Марулевска получиха цветя и подаръци за постигнатия успех. Младите художнички спечелиха най-високите отличния в Световния конкурс “Гледайки звездите Бъдещето на света ” организиран от Фондация за мир и сътрудничество с UNOOSA службата на ООН за космическите въпроси. Трябва да се отбележи факта, че във всяка категория се излъчват само по 6 дипломанта и 1 първо място.

Успеха на децата е още по-голям, тъй като досега толкова много българчета не са печелили в този конкурс и то в едно издание.

Това не е първият успех на ателието – талантливите деца са печелили различни национални и международни награди. От години част от децата са включвани в инициативата „Успелите деца на България“, на фондация „Димитър Бербатов“.

В средата на ноември едно от тези талантливи момичета, Йоанна Бицова ще подреди първа самостоятелна изложба.