Бобов ДолДупницаНачало

МРРБ отпуска средства за ремонти в Дупница и Бобов дол

МРРБ обяви списък с инвестиционни проекти на общините Дупница и Бобов дол, които ще получат финансиране. Одобрените обекти са предложени от Националното сдружение на общините в Република България. Избрани са тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Условието е  МРРБ да финансира 50% от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части – първото плащане ще е до 10 работни дни след подписване на споразумение и второто през месец декември 2022 г.

За всяка община е включен по един обект, посочен като най-важен от местната администрация.

В Дупница трябва да се финансира основен ремонт на ул. Седма Рилска дивизия и Венелин. За там има проведена обществена поръчка и избрана фирма изпълнител. Финансирането е в размер на 900 206 лв.

За община Бобов дол ще се финансира Реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа в кв. “Миньор” и ул. “Св. Спас”, гр. Бобов дол 995 030 лв. За там има избрана фирма изпълнител. В момента тече процедура по избор на строителен и авторски надзор.

Припомням, че това е трети списък в рамките на няколко месеца, но е първи на служебното правителство. Преди това имаше два други списъка с проекти, които щяха да бъдат финансирани, като Дупница и Бобов дол имаха по един одобрен проект, община Сапарева баня също имаше одобрение. В последствие излезе втори списък с намален брой проекти, а след идването на служебното правителство беше обявено, че ще има нов списък, който вече е факт. Предстои да стане ясно как ще се работи по одобрените обекти, имайки предвид, че предстои зимен сезон.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments