ДупницаКримиНачало

Мярка за неотклонение „Парична гаранция“ по отношение на Васил К. определи Окръжен съд – Кюстендил, по досъдебното производство за държане на патрони

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил отмени взетата по отношение на Васил К. мярка за неотклонение ,,Домашен арест”, по досъдебното производство за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия и вместо нея постанови мярка за неотклонение „Парична гаранция“, в размер на 2000 лв. Гаранцията трябва да бъде внесена в 7- дневен срок. Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на районния в Дупница, в частта му, в която отхвърля искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка „Задържане под стража“.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът счита, че има обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението- категорично, за 24 патрона, намерени на единия от двата претърсени адреса и за разликата от 100 до 191 патрона, открити на другия адрес, където живее и неговия брат. На този етап от разследването не е разпитан другият собственик на касата, където са открити патрони, братът на Васил К. и не е ясно чия собственост са патроните, което предстои да бъде изяснено в хода на разследването.

Според съдът, има опасност обвиняемия да извърши престъпление, предвид характеристичните данни по делото и справката, представена от прокуратурата.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments