ДупницаНачало

М.Иванова: “Общинската болница е стабилизирана”

С решение на ОбС Дупница сградният фонд на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ беше върнат на лечебното заведение. Преди няколко години, заради финансовите затруднения на болницата, сградите бяха извадени от актива и станаха собственост на община Дупница също с решение на ОбС.

Сега болницата е стабилизирана и дори има свободни средства по банковата сметка в размер на 1 млн.лв., което позволява да се планират ремонтни дейности. По сметката на болницата има и 300 000 лв. от Министерство на здравеопазването за ремонт на двете крила на вътрешно отделение. Прокуристът Мария Иванова обясни, че сега може да се помисли за ремонт на базата, след като е осигурена цялата необходима апаратура, възнагражденията на персонала, подменено е спалното бельо, пуснат в експлоатация е външния асансьор, болницата няма задължения. За да се започне проектиране и след това ремонт обаче е необходимо сградите да са собственост на болницата.

Въпреки, че наскоро договора на Иванова беше удължен тя намекна, че е готова да си тръгне. “Свърших си работата, за която бях поканена“ заяви Иванова пред ОбС Дупница.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments