ДупницаНачалоОбщество

Набират се доброволци за доброволното формирование към община Дупница

Едва 18 са доброволците за цялата община Дупница, които са включени в доброволното формирование, само за сравнение, през 2013 година, когато е сформирано в този му вид са били 28 човека, сред тях хора на различна възраст и с различни професии. Заради пандемията формированието не се е събирало, но предстои да се насрочи среща, за да има яснота кой ще бъде на разположение през летния сезон и да бъде изготвен график. Доброволците ще имат нова екипировка закупена със средства на общината съобщиха от общинския пресцентър, имат и застраховки.

Доброволците във формированието ползват редица облекчения гласувани с решение на ОбС. Не се събира такса за сметосъбиране и сметоизвозване за услугите предоставени на имот или части от имот, който е основно жилище на доброволец от доброволното формирование към Община Дупница.

Не се заплаща такса за деца на доброволци от доброволното формирование към Община Дупница, сключил договор с нея съгласно Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях за времето, през което родителят е член на доброволното формирование. Набирането на доброволци продължава, а желаещите могат да се запишат на телефонен номер 0879523477.

Сред активните доброволци не само в последните години е Кирил Огненски, понастоящем кмет на с. Бистрица. Той участва доброволно в различни акции в последните 17 години.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments