Начало

Над 120 са кандидатите за народни представители

След като изтече срока за регистрация на партиите и коалициите стана ясно, че регистрираните листи за предстоящите избори са 31, а кандидатите за народни представители са над 120. Всеки един от тях ще се бори за гласа на жителите на областта.

Председателят на РИК Кюстендил Венцислав Механджийски съобщи, че до 5 март трябва да бъдат ваксинирани членовете на СИК-овете. По предварителна информация около 30 % от тях са изявили желание да се ваксинират.

Междувременно вече има и постъпила жалба в РИК, тя от е кандидат за народен представител от Дупница, затова, че има съмнения за фалшив подпис в предоставена от кандидат на друга партия декларация, като по този начин са допуснати нарушения на изборното законодателство при регистрацията на листата. След като се е запознала с жалбата и всички останали документи, РИК излезе с решение, с което остави без уважение постъпила жалба, заради липса на приложени писмени доказателства. Решението подлежи на обжалване.

Това, което трябва да знаят избирателите в Дупница е, че със заповед на кмета на общината избирателните секции с номера 11 и 12, които се намират в Спортната зала са определени за гласуване на хора с увредено зрение или със затруднения в придвижването.

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments