ДупницаНачало

Над 50 млн.лв. е проекто-бюджета на община Дупница

50 500 000 лв. е прогнозната рамка на бюджета на 2023 година. Това обявиха на пресконференция кмета на община Дупница Методи Чимев и зам.кмета Олга Китанова. Очаква се бюджета да бъде приет в края на септември, реално няколко месеца преди да приключи годината. Община Дупница има 20 работни дни след приемане на държавния бюджет, за да изготви общинския бюджет

На този етап не може да се каже по капиталовия списък кои обекти ще бъдат приоритетни.

Предложения към общинският бюджет гражданите могат да правят като изпратят на имейла на ОбА Дупница. Съветниците също могат да правят свои предложения.

Общинското ръководство обсъжда няколко по-големи ремонта и те касаят жк. Бистрица, пространството при блокове от 1 до 4, както и две големи улици „Св. Иван Рилски“ и „Патриарх Евтимий“. На въпрос дали ремонта на ул. „Орлинска“ ще продължи, градоначалникът отговори, че засега не се предвижда.

Иначе зам.кмета Олга Китанова обясни, че досега бюджетите на община Дупница да били балансирани и не се е допускало нарушаване на финансовите показатели. Тя съобщи, че общият дълг на общината, в който влизат всички кредити е 4 668 000 лв. През 2024 година трябва да бъде погасен облигационният заем взет през 2016 година. Той беше в рамките на 4 740 000 лв., годишната вноска е 888 000 лв. средства, с които общината ще може да оперира след като заема бъде изплатен окончателно. Задълженията към доставчици са в размер на 3 336 000 лв.

 

абониране
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments